Nederlands

Publicaties Netherland

Wat doet Indo-Ned Consultancy nog meer

De medewerkers van INDO-NED Consultancy zijn vaak op belangrijke bijeenkomsten over Indonesië te vinden. Maar de medewerkers hebben ook een adviserende rol bij een aantal organisaties.  Zo maakt Tina Simbolon ook deel uit van the board of advisors van het research project Maastricht. Meer informatie over de projecten kunt u nalezen op www.researchproject.nl Algemene informatie over de Indonesische economie kunt u nalezen op sites van de World Bank Group en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Publicaties door Indo-Ned Consultancy

Lenen voor ondernemen in Indonesie?

U bent mkb-ondernemer en ziet kansen voor uw bedrijf in het buitenland. Met de regeling Finance for International Business (FIB) maakt de overheid het mogelijk uw plannen financieel waar te maken.

U heeft goede plannen voor de expansie van uw bedrijf en beschikt over de juiste kennis, visie en ambitie. Echter, wie wil investeren in een veelbelovende internationale expansie met risico’s? Met de FIB-regeling investeert het Ministerie van Buitenlandse Zaken op deal-bij-deal basis mee met een financier.

Overheid verstrekt 35% als lening
De Staat verstrekt 35% van het financieringsbedrag in de vorm van een lening (co-financiering). Voor deze lening worden geen zekerheden gevraagd voor de dekking van de lening. Doordat de Staat daadwerkelijk voor een deel meefinanciert, zijn financiers eerder bereid uw plannen te financieren. De overige 65% van de financiering moet door een professionele financier worden verstrekt. Alle professionele financiers (banken, participatiemaatschappijen en onder voorwaarden ook informal investors) kunnen als co-financier bij deze regeling optreden, als zij voldoen aan een aantal voorwaarden (o.a. professionaliteit, betrouwbaarheid, voldoende vermogen en voldoende track record).
Budget

De Staat verstrekt 35% van het financieringsbedrag met een maximum van 2,5 miljoen euro per onderneming per land waarbij de Staat dus maximaal 875.000 euro verstrekt. Voor 2013 is het totaalbudget 7,5 miljoen euro.

Voor wie?
De FIB-regeling is opengesteld voor Nederlandse mkb-ondernemingen met een Nederlandse vennootschap, die willen investeren in één van 25 FIB-landen. Daaronder is ook Indonesie opgenomen.

Bron: Agentschap NL Ministerie van Economische Zaken

Dus heeft u een goed ondernemersplan en wilt u een onderneming in Indonesie opstarten maar daarvoor financiële middelen te kort komen dan biedt het Ministerie van Economische Zaken in Nederland uitkomst. Laat INDO-NED Consultancy u adviseren. Met diverse verstigingen in Indonesie en Nederland kan INDO-NED Consulancy u goed adviseren.

INDO-NED Consultancy overbrugt de afstand tussen Indonesie en Nederland